A Mozinet Kft. olyan értékes alkotások forgalmazására specializálódott, magyar hátterű kisvállalkozás, mint Az ember tragédiája, a Pál Adrienn, a cannes-i díjas Polisse, Renoir, az Oscar-jelölt A messzi dél vadjai és Philomena, illetve a Lore, Bikanyak, Hasta La Vista, Nővér, Revans, Lourdes, Semmit magamról című fesztiválfilmek. A cég 2004-ben alakult, 2006. óta foglalkozunk filmforgalmazással, az elmúlt években csaknem 70 filmet mutattunk be a hazai mozikban.


Mozinet Kulturális Szolgáltató Kft.
Cg. 01-09-724092
1061 Budapest, Andrássy út 10., III/303, Magyarország
forgalmazas [at] mozinet.hu 

 

Ügyvezető:

Böszörményi Gábor

+36-20-3775-915
boszormenyi [at] mozinet.hu

 

Sajtókapcsolatok:

Szalóky Bálint
szb [at] mozinet.hu

 

A filmek előzetesei és egyéb anyagok letölhetők az FTP-nkről. Kérjük keressen meg minket a sajto [at] mozinet.hu címen, ha hozzáférésre van szüksége. 

 

A Mozinet Magazin archívuma a www.mozinetmagazin.hu címen érhető el.


2014. július 17. csütörtök

Július 31-én kerül a mozikba az Oscar-jelölt Michael Fassbender főszereplésével a Frank  (16) című őrült vígjáték, melynek kapcsán a Mozinet és a Pesti Est közös pályázatot hirdet. A díj a filmben is használt különleges hangszer, a teremin.


2014. július 1. kedd

A Michael Fassbender főszereplésével készült Frank  (16) hangulatához illő kísérőfilmre lelt: Bucsi Réka tízperces számítógépes rajzanimációja, a Symphony No. 42 július 31-től látható a hazai mozikban a különös vígjáték előtt.


2014. május 22. csütörtök

Tegnap mutatták be a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a kétszeres Arany Pálma-nyertes Dardenne-testvérek új filmjét, a Két nap, egy éjszakát. A rendezőpáros alkotásait mindig kiemelt figyelem kíséri a fesztiválon, de ekkora várakozásra még nem volt példa, köszönhetően a film főszereplőjének, az Oscar-díjas Marion Cotillard-nak.


2014. április 29. kedd

Untitled-1 copy.jpg

A négy kategóriában is Oscar-díjra jelölt Philomena – Határtalan szeretet az anyai szeretetről és az álhatatosságról szóló igaz történet, ezért is döntött úgy a forgalmazó Mozinet és az Uránia Nemzeti Filmszínház, hogy anyák napja alkalmából egy különleges vetítést szervez, megajándékozva az édesanyákat.


2014. április 20. vasárnap

Csütörtök este meglepetésben részesültek azok, akik a Borgman  (16) című, cannes-i versenyprogramban bemutatott alkotás premier előtti vetítését választották: a Művész moziban a vetítést megelőzően felavatták a filmhez kapcsolódó szobrot, Merényi „Grafitember” Dániel pedig plakátokat dedikált.


2014. április 17. csütörtök

Május 14. és 25. között, immár 67. alkalommal rendezik meg a világ legrangosabb filmfesztiválját Cannes-ban. A hivatalos versenyprogramba két olyan alkotás is bekerült, melyeket a magyar közönség is még biztosan idén láthat.


2014. április 14. hétfő

A Borgman  (16) című, cannes-i versenyprogramban bemutatott holland film egy héttel az országos bemutató előtt, április 17-én, csütörtök este látható először Magyarországon a Művész moziban. A nyilvános premier előtti vetítésen résztvevőknek a szervezők más izgalmakat is tartogatnak.


2014. március 28. péntek

Untitled-1 copy.jpgAz április 24-én a hazai mozikba kerülő Borgman (16) különleges fekete komédia, igazi kultfilm, melyhez a forgalmazó a filmhez méltó bizarr ötlettel állt elő: a hazai plakátnak nem az eredeti magyarítását készítette el, hanem felkérte a Napirajzról ismert Merényi Dánielt, és szabad kezet adott neki egy teljesen egyedi plakát elkészítéséhez.


2014. március 18. kedd

Untitled-1 copy.jpgSokan nem tudnak dönteni, kire szavazzanak az április eleji parlamenti választásokon. Számukra és az olasz filmeket szerető közönség számára egyaránt megoldást kínál a Viva La Libertá – Éljen a szabadság!  (12). A hangzatos szlogenekkel és ígéretekkel szemben egyszerű az üzenetünk: Szavazz az őrületre!


2014. február 24. hétfő

Untitled-1 copy.jpgKét nagy sikerű rendezés után Sarah Polley, a Váratlan utazás sztárja élete legnagyobb kihívása elé nézett: nyomozásba kezdett, hogy a férfi, aki felnevelte, valóban a vér szerinti apja-e.

A kutatómunka Polley számára is meglepő és az egész életét megváltoztató eredménnyel zárult, amit aztán velünk is megosztott Apáim története című filmjében.


2014. február 22. szombat

Untitled-1 copy.jpgA csütörtök esti premier előtti vetítésen telt házzal vetítették Sarah Polley Apáim története című új filmjét. A forgalmazó Mozinet, illetve a BuDoKu – Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szervezte eseményt beszélgetés követte Almási Kitti klinikai szakpszichológussal és Papp Bojána dokumentumfilm-rendezővel. A moderátor Winkler Nóra volt.


2014. február 18. kedd

Untitled-1 copy.jpgFebruár 27-étől kerül országosan a mozikba a Váratlan utazás sztárja, Sarah Polley első dokumentumfilmje, az Apáim története, amelyet a forgalmazó Mozinet, illetve a BuDoKu – Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál jóvoltából egy héttel korábban, most csütörtökön premier előtt láthatnak az érdeklődők. A film után Almási Kitti klinikai szakpszichológussal és Papp Bojána dokumentumfilm-rendezővel beszélget Winkler Nóra.


2014. február 18. kedd

Untitled-1 copy.jpgA Kes, Nevem Joe és legutóbb a Szesztolvajok c. filmeket készítő, 77 éves Ken Loach a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon csütörtök este életműdíjat vett át. Az Arany Medve-életműdíjat – melyet Jiří Menzel adott át – Loach öt évtizeden átívelő karrierjével érdemelte ki. A rendező legnagyobb szakmai sikereit elérő munkáiban kendőzetlenül nyúlt politikai és társadalmi témákhoz, gyakran az angol közélet kínosan aktuális kérdéseit feszegetve.


2014. február 1. szombat

Untitled-1 copy.jpgPhilomena Lee, akinek élettörténetét az egész világ megismerte a négy Oscar-díjra jelölt Philomena – Határtalan szeretet  (12) kapcsán, a hirtelen jött népszerűséget arra használja, hogy más, gyermeküket vagy szüleiket kereső családokon segítsen. A most nyolcvanéves asszony az ír Adoptációs Jogok Szövetségével (Adoption Rights Alliance) karöltve indítja el az ún. Philomena Projektet, melynek célja, hogy lépésre kényszerítse a kormányt az elhallgatott örökbefogadásokkal kapcsolatban. 


2014. január 22. szerda

Untitled-1 copy.jpgFebruár 6-án veszi kezdetét és tíz napon keresztül tart az év első jelentős európai filmfesztiválja, a Berlinale. A 64. mustra versenyszekciójában 20 film esélyes az Arany Medve és az Ezüst Medve elnyeréséért, a zsűriben pedig több más szakmai kiválóság mellett Greta Gerwig, a Frances Ha sztárja és forgatókönyvírója is helyet foglal.


2014. január 17. péntek

Untitled-1 copy.jpgA kritikusok és a nemzetközi közönség után a hazai mozibajárók is szívükbe fogadták a Philomena – Határtalan szeretet (12) című Stephen Frears-filmet: a szinkronizáltan és feliratosan december 26-tól egyaránt látható alkotás iránt folyamatosan nagy érdeklődés mutatkozik, másfél hét alatt több mint tízezren váltottak rá jegyet.Mozinet Kft. mail:
további információk ...