Oscar-díjas az Egy zuhanás anatómiája (16)

A 96. Oscar-díjátadón a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában Oscar-díjat nyert az Egy zuhanás anatómiája. A film írói, Justine Triet és Arthur Harari személyesen vették át az elismerést Los Angelesben. Az alkotás jelölt volt még a legjobb film, legjobb rendezés (Justine Triet), legjobb női főszereplő (Sandra Hüller) és legjobb vágás kategóriákban. Az Egy zuhanás anatómiája még látható a mozikban.

Tartalom:
A világ legrangosabb filmfesztiváljának fődíját, a Cannes-i Arany Pálmát elnyerő lélektani krimiben Sandra (Sandra Hüller – Toni Erdmann) idillinek látszó élete kártyavárként omlik össze. A sikeres német írónő francia férjével és látássérült gyerekükkel élnek a francia Alpok egyik kis falujában. A férfi váratlan halála után nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt. Sandra ezért a rendkívül megterhelő nyomozás és tárgyalás középpontjába kerül.

A már-már hitchcocki hagyományokat követő filmben az eseményeket végig a feleség szemszögéből követjük, miközben a néző számára is kérdéses az ártatlansága. Az Egy zuhanás anatómiája azonban sokkal több bűnügyi történetnél: Justine Triet rendezőt elsősorban a házasság, és alapvetően az emberi kapcsolatok legmélyebb rétegei érdeklik.

Előzetes:

A film adatlapja itt érhető el.